Kako Douglas Calibration Services zmanjšuje obremenitev in stres svojih zaposlenih (primer iz prakse)

Program za upravljanje kalibracij Beamex LOGiCAL je pomagal podjetju Douglas Calibration Services izboljšati kakovost življenja svojih tehnikov.

Tehniki se ne rabijo več ukvarjati z goro papirologije, zato lahko zagotavljajo hitrejše in bolj učinkovite storitve.

Na kakšen način, si poglejmo v nadaljevanju:

Irsko podjetje Douglas Calibration Services zaposluje 70 tehnikov in služi več kot 130 strankam v farmacevtski, energetski in prehrambni industriji.

Ker vsakodnevno uporabljajo dokumentacijske kalibratorje Beamex MC2, MC5 in MC6 so iskali rešitev v oblaku, ki bi jim omogočila delo brez papirja.

Reševanje tehnikov pred poplavo papirne dokumentacije

»Za vse naše stranke smo LOGiCAL uvedli leta 2022. Ker gre za rešitev v oblaku, ni odpadkov ali velikih začetnih naložb v infrastrukturo ali samo uvajanje. Prav tako ni potrebno nadgrajevati strojne opreme,« pravi Richard O’Meara, vodja pogodb pri Douglas Calibration Services.

Za Douglas Calibration Services je skrb za dobro počutje njihovih tehnikov močno vplivala na odločitev za sprejetje LOGiCAL-a.

»Želeli smo zmanjšati pritisk naših tehnikov, ki so se dušili v papirnati dokumentaciji,« pravi Richard. Ocenjuje, da se je obremenitev tehnikov zmanjšala za 30–40 %, kar je seveda omogočil LOGiCAL.

To ni izboljšalo le dela obstoječih zaposlenih ampak je pomagalo, da smo lažje pridobivali tudi nove zaposlene na zelo konkurenčnem trgu.

Namesto prenosnih računalnikov in izpisov na papirju, tehniki uporabljajo tablični računalnik s programom za mobilno kalibracijo Beamex bMobile, da izvedejo vse svoje kalibracije.

Rezultati se zajamejo na samem terenu, ki se sinhronizira z LOGiCAL-om. Administrativno osebje nato prenese rezultate in jih pregleda, preden jih pošlje strankam kot kalibracijska potrdila.

V 90% primerih stranke sedaj v 90 % prejmejo svoja potrdila isti dan ali dan po izvedeni kalibraciji.

Nič več zamujenih kalibracij

Pred LOGiCAL-om so zaposleni ročno spremljali datume ponovnih kalibracij v preglednici.

LOGiCAL zdaj opravlja to delo s funkcijo “Instrumenti zaradi kalibracije” in sledi tudi referenčnim standardom, da ne zamudijo ponovne certifikacije.

Med prehodom na LOGiCAL je Beamex organiziral mesečna srečanja za razpravo o morebitnih težavah ali vprašanjih.

Redno povratno informacijo ekipe Douglas Calibration Services pa je privedla do uvedbe številnih novih funkcij in posodobitev.

Richard vidi še veliko potenciala v rešitvi: “Z veseljem bomo sodelovali z Beamex-om pri razvoju novih funkcij, na primer možnosti, da se stranke prijavijo v svojo podatkovno bazo in si ogledajo instrumente in rezultate kalibracij. To je šele začetek naše skupne poti!”