Natančna orodja za optimalno delovanje fotovoltaike

Natančna orodja za optimalno delovanje fotovoltaike

Pri testiranju zemeljskega stika ni veliko prostora za napake. Metode, ki jih uporabljate za prepoznavanje napak, bodo vaše sisteme zaščitile pred požarnimi in električnimi nevarnostmi.

Poleg tega vam lahko pomagajo prihraniti prenašanje nepotrebne opreme, zmanjšati čas, ki ga porabite na terenu, in morebitno zamenjavo opreme, ki je dejansko ne bi bilo potrebno zamenjati. 

Pogoste napake se lahko pojavijo med namestitvijo novih panelov ali na starejših panelih, kjer je bil uporabljen zastarel način ozemljitve. Vzroki neustreznih ozemljitev na starejših sistemih, ki jih moramo na terenu odpraviti so:  

  • uporaba napačne zunanje sponke
  • neustrezna povezava
  • korozija med stiki različnih kovin

Preberite katere metode za testiranje zemeljskega stika v PV sistemih so najboljše in spoznajte orodja, ki bodo izboljšala vašo strategijo testiranja, ter pogoste prekinitve ozemljitve, ki se običajno pojavljajo na terenu.

Orodja za preizkušanje zemeljskih napak na fotovoltaičnih napravah (PV Ground-Fault Testing Tools)

Izboljšajte strategijo testiranja zemeljskih napak v PV sistemih

Prekinitve zemeljskega stika so primarne napake v PV sistemih. Njihovo testiranje, lociranje prekinitve zemeljskega stika ter hitro in učinkovito popravljanje je zelo pomembno za upravljalce PV sistemov. Z ogledom spodnjega videoposnetka se seznanite z orodji, ki vam bodo pomagala pri odkrivanju težav in ponovni vzpostavitvi optimalnega delovanja vaše sončne elektrarne: